Nagrada IFOY 2015

Dupla pobeda za STILL

Najbolji u dve od četiri kategorije: IFOY žiri dodeljuje nagrade za RX60-80 i Sistemsko rešenje.

IFOY nagrada za STILL RX 60-80

STILL-ov elektro viljuškar RX60-80 je bio pobednik u kategoriji "Čeoni viljuškari preko 3,5t" koja je prema, govorniku Dorothee Bar, logističkom koordinatoru Savezne Vlade i državnog sekretarijata  pri Saveznom ministarstvu za saobraćaj, najvažija kategorija u ovom takmičenju.

STILL RX 60-80

Za ovo, specijalni međunarodni žiri za IFOY Nagrade, je testirao viljuškar nedelju dana u Februaru na licu mesta zvaničnog logističkog partnera Helmann Worldwide Logistics in Osnabruek. Kao i njihove mogućnosti u praktičnoj primeni - uglavnom osvrćući se na ekonomičnost, energetsku efikasnost, izdržljivost, bezbednost, ergonomiju i dizajn - takođe su ocenjene i inovativne vrednosti viljuškara.

RX60-80 je ubedio one koji su testirali viljuškar, prvenstveno po upravljivosti koja je neobično laka za 8-tonca,  obezbeđujući momentalnu podršku u svakodnevnom radu. Ovo je omogućeno kompaktnom konstrukcijom, ergonomskim konceptom rada i odličnom preglednošću. Osim toga, žiri je rekao da RX60-80 predstavlja inovaciju u klasi, s obzirom da je u ovom slučaju rešenje za elektro viljuškare sistematski promišljeno. Ovo uključuje efikasan sistem optimizacije energije i jednostavnu i brzu zamenu baterije bez upotrebe krana.

Zaključak sa testiranja: "STILL-ov RX60-80, 8-tonac je snažan i robustan, a vozi se kao 4 ili 5-tonac. Sa ovim paketom snage, STILL dokazuje da je vožnja elektro viljuškara u teškim uslovima danas logična i preporučljiva alternativa."

Za STILL RX60-80

STILL dokazuje stručnost - IFOY Nagrada "Rešenja u unutrašnjoj logistici" za proizvođača plastičnog filma Kuraray Trosifol

STILL je primio drugu IFOY nagradu u kategoriji "Rešenja za unutrašnju logistiku" , u okviru koje je žiri procenjuje inovacije, prednosti kupca, postojanost i prisutnost na tržištu kompletnih rešenja unutrašnje logistike. Pobednik je bio sistemsko rešenje za automatizovano skladište sirovina za plastični film proizvođača Kuraray Trosifol, dizajnirano od STILL-a i implementirano u Troisdorf-u za samo devet nedelja.

STILL RX 60-80

Skladište obezbeđuje 24 - časovno snabdevanje proizvodne jedinice kompanije i obuhvata 3,300 skladišnih mesta za palete sa velikim vrećama. Sadrži sedam STILL PalletShuttles, - prolazi u regalu za kretanje paleta napred i nazad, tri automatska regalai viljuškara FM-X, dva RX60 elektro viljuškara, kompjuter za praćenje toka materijala i skladišni kontrolni kompjuter visokog nivoa. Ovo uključuje, po prvi put, komunikaciju između polu automatskih PalletShuttles i automatskih FM-X regalnih viljuškara kako bi prineli sirovine na odreženo mesto za optimalno vreme. Rešenje značajno uvećava efikasnost skladišnih procesa, sa optimizacijom iskorišćenosti postojećih mesta u skladištu.

Govornik Kai Hasenpusch, Generalni direktor Hellmann Worldwide Logistics iz Nemačke, kaže: "Ovaj projekat je postavio standard po pitanju dizajna skladišta u budućnosti."

STILL sistemsko rešenje za Kuraray